Ayrıca yeni bileşenlerin hızlı bir şekilde keşfedilmesi ve take a look at edilmesi için de yararlı bir check ortamı oluşturabilirsiniz. Ortak Özellikler
Bu ortak kullanım da aynı internet hosting kullanımınızda olduğu gibi hizmet sağlayıcınıza bağlıdır. Bu nedenle hangi hizmet sağlayıcıdan hizmet aldığınız çAlright önemlidir.
Veri merkezleri hem fiziksel hem de sanal sunucuların barındırılması, bakımı ve yönetilmesi için kullanılır.
Ayrıca, sanal sunucu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve fiziksel sunucu ile arasındaki farkları öğreneceksiniz. Sanal sunucuların sizin işletmeniz ya da web sitesiniz için doğru seçenek olup olmadığını anlamanıza lawnımcı olacak bu rehberimizden faydalanabilirsiniz.
En yeni donanımlar ve güçlü altyapımız ile donatılmış VDS Sanal sunucularımız ile yüksek uptime ile sanal sunucu hizmetimizden yararlanın. Uygun fiyat ve yüksek performans ile Sanal Sunucu Kiralayın.
Standard koşullarda bir siteye ya da portala birden fazla IP adresi atanabilir. Ancak bir web site ya da portal için tek bir IP adresi kullanmak isteniyorsa Digital hosting hizmetine başvurulur.
VDS yani Digital Focused Server hizmeti ise, sanal arttırılmış sunucu hizmeti anlamına gelmektedir. Yani diğer bir ifade ile her bir kullanıcı yalnızca kendine ayrılan kaynakları kullanabilmekte ve diğer kaynakların kullanımını yapamamaktadır. Bu sanal sunucu aynı zamanda paylaşımsız sunucu olarak adlandırılır.
VPS barındırma, paylaşılan ve tahsis edilmiş barındırma arasında bir noktada yer alır. Tek bir fiziksel sunucu bölümlere ayrılır.
CPU ve RAM gibi kaynaklar VDS sunucuları arasında paylaşılmaz. Her kullanıcının kendi kaynağı vardır. Bu nedenle, diğer kullanıcıların web siteleri website birbirlerinin performansını etkilemez.
Yönetilmeyen VPS barındırmada sunucu belleğinin, işletim sisteminin ve diğer sunucu kaynaklarının yönetimi teknik uzmanlık veya tahsis edilmiş şirket içi kaynaklar gerektirir. Yönetilmeyen VPS barındırma gerekli BT yetkinliklerine sahip oturmuş işletmeler için daha uygun bir seçenektir.
– Esneklik: Sanal sunucunun kaynaklarını ve konfigürasyonunu ihtiyaca göre kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz.
Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen ordinary kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin measurement ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Home windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.
Sanal sunucular, her biri kendi işletim sistemine ve kaynaklara sahip olan bağımsız birer sunucu gibi davranırlar. Bu sayede, birden fazla kullanıcı aynı fiziksel sunucuyu paylaşabilir ancak birbirlerinden tamamen izole bir şekilde çalışabilirler.